Publicaties

De Friese elf steden-Erfgoed der mensheid In winterse tijden kijkt de hele wereld naar Fryslân en vooral naar zijn Elf Steden. Is het ijs van de meren, rivieren en kanalen sterk genoeg voor de wereldberoemde Elfstedentocht van 220 kilometer op de schaats? Deelnemers zijn tienduizenden mannen en vrouwen die vaak onder barre omstandigheden de Elf Steden in een lang lint aandoen.
Lees meer…
   
Zin in het Wad Zin in het Wad is een inspirerend toeristisch-recreatief project.
Zin in het Wad staat voor de fysieke beleving van cultuur, erfgoed
en landschap waardoor de bezoeker tot zichzelf en tot rust komt.
Lees meer
Een caledoscopische kijk op het verhaal van Fryslân Dit boekje is geschreven door 15 “denkers” die zich begeven op het snijvlak van economie, cultureel erfgoed en recreatie en toerisme. Het bijzondere is dat ze dit in één dag hebben gedaan. Zij hebben
een dag vrijgemaakt om in de inspirerende omgeving van het Karmel Klooster in Drachten hun visies te delen en te bundelen.
Lees meer…
Meer dan 30 jaar bouwen aan Friese monumenten Na meer dan 30 jaar werkzaam te zijn geweest in Provinciale Dienst heb ik in 2011 afscheid genomen met een bescheiden boekje. Een terugblik en een verantwoording maar dan niet over mijn spirituele welzijn maar over muijn werkzame leven.
Lees meer...
Een Pöetisch beeld van Fryslân Als ‘hoeders en noeders’ van het Friese en Leeuwarder erfgoed zijn wij over het algemeen blij met de archieven en collecties die bij Tresoar en Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) worden aangeboden. Met de familie Andringa waren onze instellingen al een tijdje in gesprek over de rijke fotoverzameling van Sjoerd Andringa...
Lees meer...
Piet de Vries: een beeldhouwende architect Om het werk van Piet de Vries onder de aandacht van een breder publiek te brengen, is dit boek verschenen: een eerbetoon aan de architect Piet de Vries, die voor en na de tweede wereldoorlog een belangrijk stempel heeft gedrukt op de bouwkunst in Leeuwarden en Fryslân.
Lees meer...
V & D in Leeuwarden Dit artikel verscheen eerder in Leovardia nummer 51 (september 2016) en Leovardia nummer 52 (januari 1967)
Lees meer...
Van Delft de pepernotenfabriek In 1880 begint Jan van Delft (mijn overgrootvader) een bakkerij Hij was de eerste Nederlandse bakker met een lopende band waarmee hij industrieel koekjes kon bakken. In 1916 kon hij ook een taaitaaimachine aanschaffen. Na het overlijden van Jan nemen zijn zonen Hendrik en Johannes van Delft de fabriek over.
Lees meer...